Mindfulness?

Onze gedachten hebben de neiging om af te dwalen naar het verleden of de toekomst. Zo zijn we veel afgeleid van wat we daadwerkelijk op dit moment ervaren. We voeren veel dingen automatisch uit. De -automatische piloot- noemen we dit. Via de automatische piloot belanden we ongewenst in herhalende negatieve gedachte- en gedragspatronen. Ook missen we al het moois dat er nu al wel aanwezig is in ons leven.
En dat is een gemiste kans, want het heden omvat onze enige kans om gelukkig te zijn.

Wat is mindfulness?
Mindfulness is een wetenschappelijke en praktijkgerichte training. Als we mindfulness beoefenen trainen we onze opmerkzaamheid en brengen we de afdwalende aandacht steeds weer terug naar bepaalde focus: hier en nu, vriendelijke en oordeelloos, zonder de ervaring van dit moment te willen veranderen.

Wetenschappelijk onderbouwde voordelen
Mindfulness trainingen worden steeds vaker ingezet ter vermindering van: stress, lijden, somberheid, angst en piekeren. Het verbetert het concentratie vermogen, verbondenheid in relaties, ontspanning en compassie.

Geleide mindfulness meditaties

Artikels: betekenisvol leven in alle facetten van ons bestaan
Via mijn artikels over mindfulness onderzoek ik deze kracht: hoe het bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling en welzijn.

Basis

Thema’s
Onderstaande thema’s kunnen de basis vormen voor een workshop vanaf 4 personen.
Interesse? Ik ga graag in gesprek om je verder te informeren.

Videos

%d bloggers liken dit: